Se modifică Ordinul privind dezvoltarea serviciilor unitare, incluzive, integrate şi de calitate pentru educaţia timpurie


Ordinul nr. 20707/2023 modifică Ordinul privind dezvoltarea serviciilor unitare, incluzive, integrate şi de calitate pentru educaţia timpurie.

Pentru implementarea măsurilor din Planul naţional pentru redresare şi rezilienţă al României care privesc domeniul educaţiei timpurii se elaborează Programul – cadru intersectorial pentru dezvoltarea serviciilor unitare, incluzive, integrate şi de calitate pentru educaţia timpurie.

Ministerele nominalizează un grup de lucru din care fac parte 1 – 2 persoane (cu rol de decizie/de execuţie), cu atribuţii privind elaborarea Programului – cadru intersectorial pentru dezvoltarea serviciilor unitare, incluzive, integrate şi de calitate pentru educaţia timpurie, precum şi a Planului operaţional multianual 2022 – 2026 de implementare a măsurilor din Programul – cadru intersectorial pentru dezvoltarea serviciilor unitare, incluzive, integrate şi de calitate pentru educaţia timpurie.

Programul – cadru se încadrează în contextul mai larg al Recomandării Consiliului Uniunii Europene din 2019 privind sistemele de calitate de educaţie timpurie, care include şi un cadru general de calitate organizat pe cinci componente, respectiv: (i) acces la educaţie, (ii) formare şi condiţii de lucru pentru resursa umană din ET, (iii) curriculum, (iv) guvernanţă şi finanţare, (v) sisteme de monitorizare şi evaluare.