Autorizarea unităţilor ca unităţi emitente de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional!


Ordinul nr. 5266/2023 prevede aprobarea criteriilor referitoare la autorizarea funcţionării unităţilor emitente de tichet.

Se prevede că unităţile care solicită autorizaţie de funcţionare ca unităţi emitente de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional pentru preşcolarii şi elevii dezavantajaţi funcţionează legal pe teritoriul României şi au prevăzut în actul de înfiinţare, la obiectul de activitate, operaţiuni privind emiterea şi gestionarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional pentru preşcolarii şi elevii dezavantajaţi, având cod CAEN 6612 “Activităţi de intermediere a tranzacţiilor financiare”.

Capitalul social sau de dotare, după caz, subscris şi vărsat de către unităţile care solicită autorizaţie de funcţionare ca unităţi emitente de vouchere destinate victimelor infracţiunii, trebuie să reprezinte echivalentul în lei a cel puţin 500.000 euro, luându-se în calcul cursul de schimb la data înfiinţării societăţii sau la data ultimei majorări a capitalului social, înregistrată la oficiul registrului comerţului sau în actul constitutiv, după caz.