Măsuri în derularea Programului naţional de dezvoltare locală şi a Programului naţional de investiţii “Anghel Saligny”!


OUG nr. 105/2023 prevede instituirea unor măsuri în derularea Programului naţional de dezvoltare locală şi a Programului naţional de investiţii “Anghel Saligny”.

Astfel, pentru PNDL, se instituie posibilitatea de depunere a unei noi solicitări de suplimentare, o singură dată, pentru finanțarea cheltuielilor strict necesare pentru finalizarea obiectivelor incluse în cele două etape ale programului. Solicitările se pot depune de către beneficiari cu cel puțin trei luni înainte de data expirării contractului de finanțare sau până la 31 decembrie 2023 de către beneficiarii care nu au depus nicio solicitare de transfer până la data intrării în vigoare a ordonanței.

De asemenea, se propune ca, pentru beneficiarii PNDL care, până la data intrării în vigoare a acestui act normativ, nu au solicitat niciun transfer de sume de la bugetul de stat în baza contractelor de finanțare, să aibă și posibilitatea de a solicita încetarea contractelor de finanțare prin acordul părților, prin transmiterea unei adrese în acest sens către MDLPA.