Regulament de organizare şi funcţionare a structurii organizatorice ale direcţiilor de sănătate publică


Ordinul nr. 3986/2023 prevede modificarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.078/2010 privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare şi a structurii organizatorice ale direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti sunt conduse de un director executiv, care este ajutat de un director executiv adjunct de sănătate publică şi de un director executiv adjunct economic.

Directorul executiv al direcţiei de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti coordonează şi răspunde direct de întreaga activitate a direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

În subordinea directorului executiv se pot organiza structuri funcţionale în următoarele domenii de activitate; RUNOS, juridic, audit, asistenţă medicală şi programe, secretariat/registratură, relaţii cu publicul, avize/autorizări, statistică/informatică în sănătate publică, cu respectarea prevederilor legale.