O propunere de recomandare a Consilului este susținută de România


Camera Deputaților susţine propunerea de Recomandare a Consiliului privind un cadru european pentru atragerea şi păstrarea în Europa a talentelor din domeniul cercetării, inovării şi antreprenoriatului.

Potrivit Hotărârii nr. 71/2023 se subliniază că este necesar un cadru unic şi cuprinzător care să abordeze toate provocările conexe carierelor în cercetare în toate domeniile posibile de ocupare a locurilor de muncă, care să se reflecte şi în creşterea expertizei de calitate în toate domeniile, într-un termen cât mai scurt, în toate statele membre.

Se recomandă sprijinirea implicării cetăţenilor în cercetare şi inovare, începând cu definirea politicilor din domeniu şi continuând cu punerea în aplicare şi monitorizarea acestor politici, ţinând seama de dorinţa unor cetăţeni sau organizaţii civice de a se implica direct în astfel de activităţi, astfel încât să fie consolidată legătura dintre politicile de păstrare în Europa a talentelor din domeniul cercetării şi potenţialul resurselor umane pe plan local.