Finanțare europeană pentru un număr cât mai mare de companii din domeniile agricultură și industria alimentară


OUG nr. 100/2023 prevede completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile.

Guvernul asigură condițiile necesare pentru obținerea de finanțare europeană pentru un număr cât mai mare de companii din domeniile agricultură și industria alimentară din schema de ajutor de stat sub formă de grant pentru capital de lucru.

Mecanismul european de finanțare sprijină firmele afectate de situația COVID-19 și de războiul din Ucraina prin acordarea de fonduri pentru capital de lucru.

Prin Ordonanța de Urgență se prelungește termenul inițial de 180 de zile de la virarea grantului în contul beneficiarilor până la 24 noiembrie, inclusiv, termenul până la care beneficiarii schemei de ajutor de stat pot depune unele documente.

Astfel, Guvernul vine în sprijinul antreprenorilor români care au investit, cu încredere și curaj, în economia românească într-o perioadă cu multiple crize și provocări.

Prin această schemă de ajutor de stat au beneficiat de sprijin financiar 3339 de firme care își desfășoară activitatea în România.