Finanţarea activităţii membrilor Comisiei pentru examinarea investiţiilor străine directe!


Ordinul nr. 1476/2023 prevede punerea în aplicare a Regulamentului pentru aprobarea cheltuielilor necesare desfăşurării activităţilor Comisiei pentru examinarea investiţiilor străine directe prevăzute la art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea concurenţei nr. 21/1996.

Prezentul regulament stabileşte: modalitatea de acordare a indemnizaţiei de şedinţă membrilor, supleanţilor şi experţilor din cadrul Comisiei pentru examinarea investiţiilor străine directe, CEISD, pentru activitatea depusă în cadrul acesteia, condiţiile pentru organizarea programelor de pregătire profesională, participarea la activităţi de cooperare cu alte organisme sau instituţii publice internaţionale şi organizarea de evenimente specifice, precum şi condiţiile pentru realizarea de analize, studii, consultanţă şi expertiză necesare desfăşurării activităţii CEISD.

Finanţarea activităţii CEISD se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul alocat Consiliului Concurenţei, în limitele fondurilor alocate cu această destinaţie prin legile anuale ale bugetului de stat.

Plata indemnizaţiei de şedinţă pentru membrii şi supleanţii CEISD se realizează lunar, pe baza ordinelor individuale de acordare a indemnizaţiilor aprobate de către preşedintele Consiliului Concurenţei, emise în primele două zile lucrătoare ale fiecărei luni de structura de specialitate din cadrul Consiliului Concurenţei.