Va fi înființat Registrul naţional al sportivilor şi antrenorilor


În Monitorul Oficial nr. 943/2023 a fost publicat Ordinul nr. 302/2023 pentru aprobarea Regulamentului privind constituirea Registrului naţional al sportivilor şi antrenorilor.

Registrul naţional al sportivilor şi antrenorilor cuprinde evidenţa sportivilor de performanţă legitimaţi la federaţiile sportive naţionale, cluburile sportive de care aparţin, categoria de vârstă, rezultatele la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale aflate în calendarul federaţiilor sportive naţionale, precum şi antrenorii, pe categorii de clasificare şi licenţiere.

Fiecare federaţie sportivă naţională are obligaţia de a constitui registrul sportivilor şi antrenorilor propriu.

Completarea şi actualizarea registrului sportivilor şi antrenorilor este o activitate permanentă. Preşedintele federaţiei sportive naţionale răspunde de exactitatea datelor înscrise în registrul sportivilor şi antrenorilor.

Datele referitoare la sportivi, pe categorii de vârstă, cluburile sportive de care aparţin, precum şi rezultatele la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale sunt transmise Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport, persoană împuternicită de Agenţia Naţională pentru Sport cu prelucrarea datelor, în vederea introducerii lor în Registrul naţional al sportivilor şi antrenorilor.

Agenţia Naţională pentru Sport stabileşte, prin metodologia privind finanţarea federaţiilor sportive naţionale, obligativitatea federaţiilor sportive naţionale de a utiliza platforma şi de a înregistra sportivii şi rezultatele la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale oficiale, precum şi antrenorii pe categorii de clasificare şi licenţiere.