Au fost aprobate Normele metodologice pentru monitorizarea activităţilor entităţilor din infrastructura de inovare


Au fost aprobate Normele metodologice pentru monitorizarea activităţilor entităţilor din infrastructura de inovare şi transfer tehnologic (ReNITT).

Prezentele norme metodologice pentru monitorizarea activităţilor entităţilor infrastructurii de inovare şi transfer tehnologic (ReNITT) stabilesc modalitatea de desfăşurare a procesului de monitorizare, responsabilităţile specifice şi modalitatea de desfăşurare a misiunii de verificare, precum şi modelul – cadru al raportului de activitate anual al entităţii din infrastructura ReNITT şi al raportului de verificare.

Potrivit Ordinului nr. 21144/2023 procesul de monitorizare presupune efectuarea de misiuni de verificare care se desfăşoară periodic, prin vizite la sediul entităţii ReNITT şi/sau prin mijloace electronice, în scopul verificării menţinerii condiţiilor de eligibilitate generale şi a nivelului de performanţă asumat de entitatea ReNITT.

Misiunile de verificare se desfăşoară în baza unui plan aprobat la nivelul direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.