Reformă în domeniul jocurilor de noroc!


Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență care asigură consolidarea cadrului legal și fiscal, pentru a fi adaptat la evoluțiile tehnologice și sociale din ultimii ani, și măsuri de supraveghere mai riguroase pentru toți operatorii din domeniul jocurilor de noroc.

Actul normativ stabilește niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenței de organizare și de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum și a taxelor speciale și a garanțiilor depuse de companii.

Pentru asigurarea unui climat de afaceri pe principii de competitivitate și transparență, în special de prevenire și combatere a jocurilor de noroc neautorizate, de combatere a evaziunii fiscale în domeniu, toți operatorii vor fi obligați să aibă sediul fiscal în România și să plătească în România taxe și impozite.

Mai mult, se introduce o nouă modalitate de acoperire a riscului de neplată a obligațiilor față de bugetul general consolidat prin introducerea poliței de asigurare de garanție emisă de o societate de asigurări cu sediul într-un stat membru al Uniunii Europene, un stat semnatar al acordului privind Spațiul Economic European, ori un stat din Confederația Elvețiană.