Criterii privind atribuirea contractelor în cadrul Programului pentru şcoli al României!


Ordinul nr. 346/2023 prevede aprobarea criteriilor de calificare privind capacitatea ofertanţilor, a factorilor de evaluare şi a caietului de sarcini aferente atribuirii acordului – cadru/contractului de achiziţie publică de produse – fructe, legume, lapte şi produse lactate şi produse de panificaţie în cadrul Programului pentru şcoli al României.

Potrivit legislației, caietul de sarcini conţine, în mod obligatoriu, specificaţii tehnice.

Acestea definesc, după caz şi fără a se limita la cele ce urmează, caracteristici referitoare la nivelul calitativ, tehnic şi de performanţă, siguranţa în exploatare, dimensiuni, precum şi sisteme de asigurare a calităţii, terminologie, simboluri, teste şi metode de testare, ambalare, etichetare, marcare, condiţiile pentru certificarea conformităţii cu standarde relevante sau altele asemenea.

Produsele, transportul şi distribuţia acestora la unităţile de învăţământ se contractează de autorităţile contractante la nivel local, în limita sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată acordate cu această destinaţie de la bugetul de stat, avându-se în vedere numărul de preşcolari şi elevi beneficiari comunicat de inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare.

Plata produselor şi a serviciilor contractate aferente Programului pentru şcoli al României se efectuează, la solicitarea furnizorilor, pe baza documentelor de recepţie calitativă şi cantitativă, confirmate de directorii unităţilor de învăţământ.