Ajutor de minimis destinat dezvoltării staţiunilor balneare


Schema de ajutor de minimis pentru operatorii economici în vederea modernizării şi dezvoltării staţiunilor balneare şi balneoclimatic a fost aprobată de Ordinul nr. 181/2023.

Obiectivul schemei de ajutor de minimis îl constituie stimularea operatorilor economici din staţiunile balneare şi balneoclimatice pentru a realiza investiţii în infrastructura turistică, balneară, culturală, sportivă şi de agrement, în vederea diversificării ofertei şi creşterii calităţii serviciilor turistice şi conexe din aceste destinaţii, precum şi pentru acoperirea cheltuielilor aferente formării profesionale a personalului angajat în domeniul HORECA.

Potrivit legislației, nu beneficiază de prevederile prezentei scheme societăţile cu activitate de: pescuit şi acvacultură, producţie primară de produse agricole.

Măsura de sprijin se acordă sub forma unei alocări financiare nerambursabile, reprezentând maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, exclusiv TVA, aferente proiectului, în limita plafonului de maximum 200.000 euro, echivalent în lei.

În conformitate cu bugetul aprobat pentru anul 2023 al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, se estimează un număr mediu anual de 15 întreprinderi beneficiare.