Metodologia de derulare a procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice


Metodologia de derulare a procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice a fost aprobată de Hotărârea nr. 236/2023.

Etapele procedurii de evaluare adecvată a efectelor potenţiale ale amenajamentelor silvice asupra ariilor naturale protejate de interes comunitar sunt integrate în etapele necesare parcurgerii procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice.

Iar evaluarea de mediu stabileşte cadrul unei abordări integrate prin informarea şi consultarea tuturor factorilor interesaţi în scopul integrării consideraţiilor de mediu în elaborarea şi aprobarea amenajamentelor silvice.

Titularul amenajamentului silvic este obligat să notifice în scris autoritatea competentă pentru protecţia mediului şi să informeze publicul asupra iniţierii procesului de elaborare a amenajamentului silvic şi realizării primei versiuni a acestuia, prin două anunţuri repetate în mass – media, la interval de 3 zile, şi prin afişarea pe internet, pe pagina proprie, sau, după caz, prin afişarea de către unitatea specializată atestată pentru elaborarea amenajamentului silvic în termen de 30 de zile calendaristice de la şedinţa de preavizare a temei de proiectare – Conferinţa I de amenajare.

Potrivit știrilor juridice, autoritatea competentă pentru protecţia mediului ia decizia de emitere a avizului de mediu în termen de 15 zile calendaristice de la data dezbaterii publice.