Evaluarea în mediul online a performanţelor şcolare şi a competenţelor elevilor


Ordinul nr. 3750/2023 prevede aprobarea Metodologiei – cadru de evaluare în mediul online a performanţelor şcolare şi a competenţelor elevilor.

Potrivit noutăților, printre principiile care guvernează procesul de evaluare în mediul online a performanţelor şcolare şi a competenţelor elevilor se numără claritate şi transparenţă – criteriile şi aşteptările probei de evaluare sunt formulate explicit şi cunoscute de toţi elevii, astfel încât să poată înţelege sarcina de lucru pentru a-şi asigura performanţa.

Participanţii la activităţile specifice procesului de evaluare în mediul online a performanţelor şcolare şi a competenţelor elevilor au următoarele obligaţii:
a) de a răspunde pentru toate mesajele, videoclipurile, fişierele expediate sau pentru orice alte materiale prelucrate prin utilizarea platformei;
b) de a utiliza platforma doar în conformitate cu prevederile legale;
c) de a nu înregistra, disemina, folosi informaţii care conţin date cu caracter personal în alt mod, care excedează scopului prelucrării acestor date.

Ca măsură de protecţie a datelor cu caracter personal prelucrate cu ocazia utilizării platformei dedicate procesului de evaluare, se interzice înregistrarea activităţilor.

Elevii trebuie să respecte termenele şi condiţiile stabilite de către cadrele didactice, în vederea valorificării activităţii.