A fost adoptat un nou model al cardului – legitimaţie de parcare pentru persoanele cu handicap!


Ordinul nr. 163/2023 prevede implementarea formatului unic al cardului – legitimaţie de parcare pentru persoanele cu handicap.

Cererea pentru eliberarea cardului – legitimaţie de parcare pentru persoanele cu handicap se depune fizic sau prin mijloace electronice la autoritatea administraţiei publice locale în a cărei rază teritorială domiciliază sau are reşedinţa beneficiarul.

Cardurile – legitimaţie de parcare pentru persoanele cu handicap emise până la data de 1 iulie 2023 îşi păstrează valabilitatea până la data de 30 iunie 2024, urmând ca beneficiarii dreptului la cardul – legitimaţie de parcare pentru persoanele cu handicap să se adreseze autorităţilor locale în vederea eliberării unui nou card – legitimaţie de parcare pentru persoanele cu handicap, conform cerinţelor prevăzute în prezentul ordin.

Potrivit legislației de cardul – legitimaţie eliberat persoanelor cu handicap beneficiază şi reprezentanţii legali ai acestora.

Însă în interesul persoanei cu handicap, cardul – legitimaţie de parcare poate fi utilizat şi de familie, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul persoanei adulte cu handicap, părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap în baza unei măsuri de protecţie specială.