Acord între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării din Georgia privind cooperarea în domeniul apărării


În Monitorul Oficial nr. 125/2023 a fost publicată Hotărârea nr. 120/2023 privind aprobarea Acordului dintre Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării din Georgia privind cooperarea în domeniul apărării.

Pentru coordonarea cooperării bilaterale se convine asupra înființării unui Grup de lucru de dialog strategic (GLDS), cu scopul de a discuta periodic probleme de interes reciproc.

Fiecare parte va desemna reprezentanți la nivel înalt care să participe în GLDS. GLDS se va întâlni alternativ în România și Georgia, după cum
va fi necesar iar partea care găzduiește GLDS va prezida respectiva întâlnire.

De asemenea, potrivit noutăților, se înființează un comitet militar mixt româno-georgian în scopul organizării și coordonării cooperării bilaterale în domeniul militar.

Fiecare parte își va suporta propriile cheltuieli legate de activitățile ce vor fi desfășurate conform prevederilor prezentului acord, cu excepția situației când părțile convin altfel.