Masa totală care poate fi autorizată pentru circulația vehiculelor care transportă mărfuri care nu sunt indivizibile, revizuită!


În Monitorul Oficial nr. 115/2022 a fost publicată OUG nr. 2/2023 pentru modificarea lit. c) a alin. (6) al art. 41 din Ordonanța Guvernului
nr. 43/1997 privind regimul drumurilor.

Prin actul normativ aprobat, se modifică art. 41 alin. (6) lit. c) din OG 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin revizuirea masei totale care poate fi autorizată pentru circulația vehiculelor care transportă mărfuri care nu sunt indivizibile, în sensul că masa totală să nu depășească cu mai mult de 25% masa totală maximă admisă.

Măsura este necesară în scopul protejării infrastructurii rutiere, cu respectarea angajamentelor internaționale la care România este parte.

În prezent, circulația pe drumurile publice a vehiculelor rutiere, înmatriculate sau înregistrate în România sau în alte state, cu depășirea masei totale maxime admise, se poate efectua numai în baza Autorizației Speciale de Transport, eliberată în prealabil, de administratorul drumului pe care se circulă.