Acord între România și Cuba în domeniul sănătății


Hotărârea nr. 62/2023, publicată în Monitorul Oficial nr. 79/2023, prevede aprobarea Acordului de cooperare dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Cuba în domeniul sănătăţii.

Părţile vor înfiinţa un grup de lucru, în scopul evaluării activităţilor de cooperare şi al stabilirii priorităţilor de cooperare.

Proiectele, programele şi activităţile desfăşurate în cadrul prezentului acord vor fi puse în aplicare prin acorduri specifice, care vor determina domeniul de aplicare, obligaţiile şi responsabilităţile, metodele de finanţare, printre alte aspecte relevante şi care prezintă un interes deosebit pentru fiecare dintre acestea.

Părţile se angajează să nu divulge sau să distribuie orice informaţii confidenţiale furnizate în cursul desfăşurării activităţilor de cooperare în temeiul prezentului acord unei terţe părţi, cu excepţia şi în măsura în care sunt autorizate, în scris.

Conform noutăților prezentul acord se încheie pentru o perioadă de cinci (5) ani şi va fi reînnoit, în mod automat, pentru perioade succesive de cinci (5) ani, cu excepţia cazului în care una dintre părţi notifică în scris, pe canale diplomatice, celeilalte părţi intenţia de a denunţa acordul, cu cel puţin trei (3) luni înainte de expirarea sa.