Universităţile vor putea organiza programe de studii proprii, în cadrul unor extensii, în străinătate!


Legea educaţiei naţionale a fost modificată de Legea nr. 255/2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 744/2022.

Instituţiile de învăţământ superior româneşti vor putea organiza programe de studii proprii, în cadrul unor extensii, în străinătate.

În cazul în care aceste programe se organizează în străinătate, trebuie să respecte reglementările legale în vigoare atât în România, cât şi în statele respective.

În acest context din structurile de conducere în instituţiile de învăţământ superior de stat va face parte directorul de extensie, la nivelul extensiei universitare.

Directorul extensiei universitare asigură managementul extensiei urmărind calitatea şi eficienţa în activităţile derulate în cadrul acesteia, precum şi dezvoltarea ei adecvată nevoilor comunităţii locale şi strategiei universităţii conform Regulamentului propriu de organizare şi funcţionare.

Având în vedere că a fost reglementată o nouă funcţie de conducere se reglementează că funcţiile de conducere de rector, de prorector, de decan, de prodecan, de director de departament sau de unitate de cercetare – dezvoltare, proiectare, microproducţie, de director de extensie nu se cumulează.