Ordonanţarea cheltuielilor privind ajutorul de stat pentru compensarea creşterii preţului la combustibil


Angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor se realizează de către ordonatorul principal de credite sau persoana căreia i-au fost delegate aceste atribuţii, exclusiv în baza dispoziţiei de plată a ajutorului de stat pentru compensarea creşterii preţului la combustibil, emisă de către Autoritatea Rutieră Română – A.R.R., în calitate de administrator al schemei.

Ordinul nr. 1585/2022 prevede că prin emiterea dispoziţiei de plată a ajutorului de stat pentru compensarea creşterii preţului la combustibil, care constituie document justificativ, administratorul schemei certifică realitatea, regularitatea şi legalitatea operaţiunilor privind determinarea sumei, stabilită conform prevederilor legale în vigoare.

Angajarea cheltuielilor se efectuează în limita creditelor de angajament aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Finanţelor – Acţiuni generale.

Documentele privind angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor se întocmesc de către Ministerul Finanţelor – Direcţia generală ajutor de stat.