Se constituie Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale


Hotărârea nr. 8/2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 557/2022, prevede constituirea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale.

Comisia se compune din 15 membri, desemnaţi de grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat, potrivit configuraţiei politice a Parlamentului României.

Obiectivele Comisiei sunt avizarea actelor normative aflate în procedura parlamentară care privesc domeniul securităţii şi organizarea de dezbateri asupra modificărilor din domeniul securităţii naţionale.

Comisia este condusă de un birou alcătuit din preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar iar în condiţiile în care unul dintre membrii Comisiei se află în imposibilitatea de a participa la lucrări, grupurile parlamentare vor desemna un înlocuitor.

Pentru ca şedinţele Comisiei să aibă loc în mod legal este necesară participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor care o compun.

Hotărârile Comisiei se adoptă cu votul a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor prezenţi iar votul este deschis.