Un consiliu de coordonare va funcţiona pe lângă Institutul Naţional de Administraţie


În Monitorul Oficial nr. 379/2022 a fost publicat Ordinul nr. 572/2022 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului de coordonare care funcţionează pe lângă Institutul Naţional de Administraţie.

Consiliul se constituie prin decizie a prim – ministrului, pe baza propunerilor scrise ale conducătorilor instituţiilor şi organizaţiilor pentru un mandat de 5 ani.

Din cadrul Consiliului fac parte: un reprezentant desemnat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, un reprezentant desemnat de Secretariatul General al Guvernului, preşedintele Institutului Naţional de Administraţie, un reprezentant al mediului academic desemnat de Consiliul Naţional al Rectorilor.

Selecţia membrilor Consiliului şi a supleanţilor acestora se face în baza unor criterii de selecţie aprobate prin decizie a prim – ministrului, la propunerea ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei. Criteriile de selecţie sunt publicate pe paginile de internet ale Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi Institutului Naţional de Administraţie.

Membrii Consiliului nu pot face parte din secretariatul acestuia.

Membrii Consiliului primesc, în condiţiile legii, o indemnizaţie de şedinţă reprezentând 10% din indemnizaţia preşedintelui Institutului.