Procedura înregistrării ca furnizor al Serviciului european de taxare rutieră electronică


În vederea înregistrării ca furnizor al Serviciului european de taxare rutieră electronică în România solicitantul trebuie să facă dovada îndeplinirii mai multor condiţii.

Ordinul nr. 378/2022, publicat în Monitorul Oficial nr.367/2022, prevede Procedura de înregistrare în România a furnizorilor Serviciului european de taxare rutieră electronică.

Solicitantul va depune la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică ICI Bucureşti mai multe documente printre care: cererea de înregistrare în Registrul electronic naţional, certificatul constatator emis de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, eliberat cu maximum 30 de zile înainte de data depunerii solicitării, certificatul de conformitate a sistemului de management al calităţii pentru activitatea pe care o desfăşoară, un plan global de management al riscurilor.

Documentele semnate cu semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat, reprezentând documentul original, se încarcă pe platforma www.setre.gov.ro.

Accesul solicitantului la serviciul de înregistrare ca furnizor SETRE de pe platforma www.setre.gov.ro este condiţionat de crearea contului de utilizator, conform indicaţiilor de înregistrare regăsite pe platformă.

În vederea finalizării procedurii de creare a contului de utilizator, solicitantul trebuie să valideze adresa de e-mail comunicată, conform indicaţiilor regăsite pe platformă.