Agricultorii pot beneficia de Programul RURAL INVEST


Schema de ajutor de stat asociate Programului RURAL INVEST a fost aprobată de Ordinul nr. 933/2022 publicat în Monitorul Oficial nr. 352/2022.

Obiectivul prezentei scheme de ajutor de stat îl reprezintă susţinerea întreprinderilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi industriei alimentare, precum şi a întreprinderilor din alte domenii decât cele de mai sus, care îşi localizează producţia în mediul rural şi urban mic, în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID – 19.

Cheltuielile eligibile la finanţare în cadrul Programului sunt: achiziţia de părţi sociale la întreprinderile din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi industriei alimentare, achiziţia de utilaje şi echipamente pentru beneficiarii Programului, investiţiile pentru dotare/retehnologizare şi automatizare pentru beneficiarii Programului din industria alimentară şi cei de procesare primară a materiilor agricole pentru obţinerea de produse agricole şi nonagricole, achiziţia de terenuri cu destinaţie agricolă.

Perioada de valabilitate a schemei, respectiv perioada în care se emit contracte de garantare este de la data autorizării de către Comisia Europeană a prezentei scheme şi până la 30 iunie 2022, iar perioada în care se poate efectua plata grantului este de la data autorizării de către Comisia Europeană a prezentei scheme şi până la 31 iulie 2024 inclusiv.