Au fost publicate normele de aplicare a Legii privind consumatorul vulnerabil de energie!


În Monitorul Oficial nr. 968/2021 a fost publicată Hotărârea nr. 1073/2021 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Ajutoarele pentru încălzire şi suplimentul pentru energie se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

Pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzire şi a suplimentului pentru energie consumatorii vulnerabili de energie depun individual sau prin asociaţiile de proprietari/locatari cererile şi declaraţiile pe propria răspundere, la primăria comunei, oraşului, municipiului sau, după caz, a sectorului municipiului Bucureşti în a cărei/cărui rază teritorială se află locuinţa de domiciliu sau de reşedinţă.

Pentru ajutoarele pentru încălzire formularele de cerere şi declaraţie pe propria răspundere sunt transmise de către primării furnizorilor, iar pentru suplimentul de energie, formularele de cerere şi declaraţie sunt puse la dispoziţia solicitanţilor direct de către primării.

Nu trebuie să vă faceţi griji în ceea ce priveşte completarea declaraţiilor, autorităţile administraţiei publice locale vor asigura consilierea şi sprijinul necesar completării formularelor de cerere şi declaraţie pe propria răspundere.