Condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul în sălile de fitness


Ordinul nr. 535/2021 a aprobat regulamentele privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive.

În total au fost aprbate şapte regulamente: regulamentul privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, regulamentul privind condiţiile necesar a fi respectate în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, regulamentul privind condiţiile necesar a fi respectate pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, regulamentul privind condiţiile necesar a fi respectate pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber din România.

Potrivit ştirilor juridice, în general sunt menţinute aceleaşi măsuri care contribuie la diminuarea riscului de infecţie cu COVID – 19.

În sălile de fitness cu excepţia perioadei de efort fizic intens, este obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile comune, care pentru o protecţie eficientă trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul.

Iar administratorul unităţilor unde au loc activităţile de pregătire fizică elaborează proceduri proprii prin care să asigure respectarea normelor de desfăşurare a activităţii şi împarte sarcinile de lucru pentru personalul angajat.

Accesul în sală trebuie să se facă numai în baza unei programări prealabile. Programarea utilizatorilor trebuie făcută în aşa fel încât să permită suficient timp pentru igienizarea periodică a sălii, dar şi pentru eliberarea vestiarelor, în condiţiile în care şi aici trebuie menţinută o distanţă de siguranţă între persoane.