Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 6 ani sunt exceptaţi de la măsura carantinării!


În Monitorul Oficial nr. 736/2021 a fost publicată Hotărârea nr. 51/2021 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 43/2021 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum şi a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

În urma modificărilor aduse s-a stabilit că sunt exceptaţi de la măsura carantinării, indiferent din zona de unde călătoresc:

– copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2;
– copiii cu vârsta mai mare de 6 ani şi mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul naţional (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);
– membrii delegațiilor sportive care sosesc în România pentru participarea la competiții sportive, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi participă doar la activități în cadrul competiţiilor menţionate.

De asemenea, membrii delegaţiilor sportive care sosesc în România pentru participarea la competiţii sportive organizate pe teritoriul naţional din ţări aflate în zona roşie de risc epidemiologic se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT – PCR pentru infecţia cu SARS – CoV – 2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi participă doar la activităţi în cadrul competiţiilor menţionate.