Taberele şcolare vor fi reluate cu respectarea măsurilor de siguranţă!


Ordinul nr. 317/2021 a aprobat normele privind măsurile care trebuie îndeplinite de către centrele de agrement sau bazele turistice aflate în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin direcţiile judeţene pentru sport şi tineret, pentru reluarea activităţilor şi diminuarea riscului de infecţie cu virusul SARS – CoV – 2.

Persoanele care pot intra în centrele de agrement sunt copiii beneficiari ai taberelor sau ai altor activităţi cu caracter recreativ sau sportiv, însoţitorii acestora care pot fi cadre didactice, antrenori, instructori sau animatori, personalul angajat al structurii de cazare şi masă şi cadrele medicale (medic şi asistent) care sunt delegate în unitatea respectivă.

Participanţii vor fi separaţi în grupuri mai mici, în care îşi vor desfăşura toate activităţile. Prin această măsură se urmăreşte limitarea numărului de persoane cu care fiecare intră în contact şi se reduce posibilitatea de transmitere a virusului.

Doar în zilele în care starea vremii nu permite desfăşurarea activităţilor în aer liber, acestea vor avea loc în spaţii interioare special amenajate. În acest caz, participanţii vor avea obligaţia de a purta mască.

Potrivit ştirilor juridice, pe timpul desfăşurării taberelor, participanţii vor fi nevoiţi să evite să bată palma sau să se îmbrăţişeze, dar pot identifica alte modalităţi de a se bucura, fără a necesita contact direct cu zonele vulnerabile, de exemplu, atingerea coatelor sau atingerea vârfului încălţămintei etc.

În cazul în care participanţii sunt implicaţi în activităţi sportive care implică un efort fizic susţinut, distanţa dintre două persoane trebuie să fie suficient de mare, minimum 2 metri, de exemplu, 5 m pentru plimbare rapidă şi 10 m pentru alergare sau mers cu bicicleta.