Mesajele RO – ALERT transmit recomandări pentru adoptarea unui comportament care să asigure autoprotecţie!


Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 46/2019 privind operarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă “RO – ALERT” a fost aprobată de Legea nr. 24/2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 258/2021.

Mesajele RO – ALERT sunt de interes public, gratuite şi au caracter de recomandare pentru persoanele aflate în zone ameninţate de manifestarea unor situaţii de urgenţă.

Mesajele RO – ALERT conţin recomandări pentru adoptarea unui comportament care să asigure autoprotecţie persoanelor aflate într-o zonă vizată de manifestarea unei situaţii de urgenţă, în funcţie de specificul acesteia.

Iar nerespectarea recomandărilor din conţinutul mesajelor RO – ALERT nu atrage răspunderea persoanelor care recepţionează aceste mesaje.

Cum bine am observat până acum prin intermediul reţelelor publice de comunicaţii electronice mesajele RO – ALERT pot fi transmise pe întreg teritoriul naţional sau numai pe o parte din acesta, în funcţie de zona vizată de manifestarea unei situaţii de urgenţă.

Furnizorii reţelelor publice mobile de comunicaţii electronice nu percep tarife sau alte sume de bani, indiferent de titlu, pentru transmiterea mesajelor RO – ALERT.