Ministerul Afacerilor Externe a lansat în dezbatere publică Legea privind aprobarea contribuţiei financiare anuale a României


Ministerul Afacerilor Externe a lansat în dezbatere publică Legea privind aprobarea contribuţiei financiare anuale a României la Comitetul de asistenţă pentru dezvoltare (DAC) al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), precum și pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.

Prin acest act normativ se propune completarea corespunzătoare a anexei nr. 1 şi anexei nr.2 la Ordonanţa Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte, aprobată prin Legea nr.126/1994, cu modificările şi completările ulterioare, prin introducerea unei noi poziţii în lista Organizaţiilor internaţionale guvernamentale la care România a aderat în baza aprobărilor date de conducerea ministerelor şi a altor instituţii centrale, în sensul includerii cotizaţiei la Comitetul de asistenţă pentru Dezvoltare (DAC) din cadrul OCDE.