Normele privind acordarea titlului de incubator de afaceri au fost aprobate!


guvernNormele privind acordarea titlului de incubator de afaceri au fost aprobate, miercuri, prin Ordin de Ministru, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Prin Ordin se aprobă normele de aplicare privind „Incubatoarele de afaceri”, titlul de incubator care va fi acordat solicitanților, regulamentul de selectare și numire a administratorului incubatorului de afaceri, în cazul în care printre fondatori se află o autoritate publică, și constituirea Comisiei cu atribuții în domeniul incubatoarelor de afaceri.

S-a susţinut de Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat că Legea Incubatoarelor de Afaceri a fost una dintre legile pe care am susținut-o în mandatul precedent și iată că indecizia guvernului anterior face ca abia astăzi să avem funcțională procedura de constituire a unui incubator de afaceri. Estimez că în perioada următoare, prin Programul Național de Dezvoltare a Antreprenoriatului, cu fonduri din POR, să putem dezvolta o rețea puternică de structuri suport pentru sprijinirea afacerilor la nivelul întregii Românii.