Înființarea Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic


lcOrdonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 55/2015 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative, a fost publicată în Monitorul Oficial al României, nr. 871/2015.

Actul normativ stabilește măsuri de înfiinţare, organizare şi reorganizare a unor ministere, dar și măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale.

Astfel, cea mai importantă noutate reprezintă înființarea Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, organ de specialitate al administraţiei publice central, în scopul constituirii şi promovării unui cadru riguros de consultări publice cu societatea civilă.

Actul în vigoare prevede şi înființarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, prin reorganizarea şi preluarea activităţilor Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului, care se desfiinţează, şi prin preluarea activităţii şi a structurilor în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii şi mediului de afaceri de la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri.

Totodată, se înfiinţează Ministerul Energiei, prin reorganizarea Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, care se desfiinţează.