Program de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli


mar
În Monitorul Oficial al României nr. 689 din 22 septembrie 2014 a fost publicată H.G. nr. 788/2014 privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei şi frecvenţei distribuţiei, a limitei valorii zilnice/elev şi a fondurilor necesare pentru distribuţia fructelor şi a măsurilor adiacente distribuţiei de fructe, a bugetului aferent acestora, precum şi a modalităţii de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administraţiei publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2014 – 2015.

Actul normativ stabileşte că pentru anul şcolar 2014-2015 se vor acorda gratuit mere, în limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev, pentru o perioadă de maximum 86 de zile de şcolarizare, cu respectarea cuantumului aferent fiecărui an bugetar.

În cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete au fost stabilite şi măsuri adiacente, după cum urmează:

– organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă ori legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri ori alte evenimente şi/sau activităţi similare;

– organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe şi/sau legume, inclusiv degustarea de fructe şi/sau legume, cu acordarea de premii, precum şi organizarea de activităţi de grădinărit la nivelul şcolii;

– organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe şi legume sau de activităţi educative practice;

– crearea de pagini de internet la nivelul judeţului prin care să se ofere informaţii despre implementarea programului.