Constituţia României va fi reexaminată în 2015


LC - Olesea
În 6 aprilie 2014 liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat că referendumul privind revizuirea Constituţiei va avea loc în 2015.
Ca preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei, Antonescu a solicitat membrilor comisiei să înceapă de pe acum discuţiile, pe baza recomandărilor Curţii Constituţionale şi a Comisiei de la Veneţia.

Deputatul a mai declarat că referendumul are şanse doar cu prevederea de 30% a validării, deci abia în 2015, dacă până atunci forma Constituţiei va fi dezbătută şi votată cu două treimi din Parlament.

De asemnea Antonescu a menţionat şi despre existenţa unei campanii politicianiste susţinută de şeful statului, Traian Băsescu, care a prezentat modificarea Constituţiei ca pe o a doua tentativă de lovitură de stat. Astfel au apărut comentarii diverse pe tema Constituţiei atât din partea Curţii Constituţionale, care a propus unele sugestii şi păreri de modificare, cât şi din partea Comisiei de la Veneţia, care a înaintat câteva observaţii de care se va ţine cont la sigur.

La final liderul PNL a declarat că este îmbucurător faptul că nici Curtea Constituţională şi nici Comisia de la Veneţia nu au semnalat chestiuni grave care să ţină de statul de drept şi că păstrarea parlamentului bicameral nu a fost contestată.