Campanie privind eliminarea fraudei din sistemul educaţional


descărcareMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat că în luna septembrie în unităţile de învăţământ preuniversitar va fi demarată o campanie privind eliminarea fraudei din sistemul de educaţie.

Acesta a menţionat că unii dintre dascăli nu ştiu ce înseamnă integritatea şi că trebuie făcută curăţenie în sistemul de învăţământ.

Potrivit organizatorilor, camapnia va veniîn sprijinul activităţii de perfecţionare continuă a profesorilor, derulându-se cursuri şi ateliere de lucru pe diferite teme, astfel încât experienţa acumulată în timpul şcolii de vară, materialele elaborate, parteneriatele educaţionale să ducă la îmbunătăţirea procesului de învăţământ şi a rezultatelor şcolare ale elevilor.

De asemenea, Remus Pricopie, a menţionat că începând cu anul şcolar 2013 – 2014 se va introduce evaluarea la nivel naţional a elevilor la sfârşitul claselor a doua, a patra şi a şasea, ceea ce va putea duce la stabilirea nivelului de pregătire a acestora, în condiţiile în care până în prezent evaluarea naţională s-a făcut numai la sfârşitul clasei a opta.