Amenzi aplicate pentru munca la negru


images

Inspecţia Muncii a efectuat 2.210 controale săptămâna trecută în urma căreia inspectorii de muncă au aplicat amenzi de 1,902 milioane lei pentru muncă la negru şi au identificat 316 persoane care lucrau fără forme legale.

Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Muncii, Eugen Tifin a menţionat că în perioada 15-19 aprilie au fost aplicate amenzi de 2,53 milioane lei, iar pentru domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.526 controale, iar totalul amenzilor s-a ridicat la 537.000 lei.

11 propuneri de cercetare penală au fost înaintate pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare, şi 45 persoane fizice au fost sancţionate contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

În urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus în domeniul relaţiilor de muncă 4.409 măsuri, iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă – 2.355.

Inspecţia Muncii va urmări, prin inspectoratele teritoriale de muncă, îndeplinirea în termen a măsurilor dispuse de către inspectori.