Procedura de numire în funcţie a ministrului Justiţiei – 15 aprilie 2013


download (1)Astăzi ar putea avea loc procedura de numire în funcţie a noului ministru al Justiţiei, ţinând cont de faptul că, de la data de 15 aprilie 2013, Robert Cazanciuc este eliberat din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Preşedintele României, Traian Băsescu a semnat săptămâna trecută decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei, începând cu data de 15 aprilie. Premierul Victor Ponta afirma joia trecută că, probabil luni după-amiază, va putea fi derulată procedura de numire în funcţia de ministru al Justiţiei a lui Robert Cazanciuc.
Tot luni s-ar putea desfăşura şi ceremonia de învestitură a lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei. Traian Băsescu declara săptămâna trecută că probabil ceremonia de învestitură în funcţia de ministru al Justiţiei a lui Robert Cazanciuc va avea loc pe 15 aprilie, punctând că soluţia pentru portofoliul Justiţiei propusă de premierul Victor Ponta este „acceptabilă“. „Împreunã cu premierul am hotărât să nu existe nici măcar o zi de incompatibilitate, fiind vorba de ministrul Justiţiei şi atunci, pe 15 seara, probabil, va fi ceremonia de învestitură pentru ministrul Justiţiei“, a afirmat Băsescu.