Strategie privind îmbătrânirea activă


pensionarePotrivit declaraţiilor ministrului de resort, Ana Costea, ministerul Muncii are în vedere o strategie privind îmbătrânirea activă, şi a elaborat un proiect numit “Bunicii Comunității“.

Ministerul are în vedere o strategie privind îmbătrânirea activă, care se circumscrie acestui pachet integrat, răspunzând astfel orientărilor și liniilor agreate la nivelul Uniunii Europene, respectiv încercarea de menținere pe piața muncii a persoanelor de 55-64 de ani. Ministerul are un proiect pe care l-am intitulat ‘Bunicii Comunității’ care, dacă vreți, îmbină, pe deoparte, nevoia de educare și formare a nepoților, datorită experienței pe care aceștia (bunicii — n. r.) o au, iar, pe de altă parte, reprezintă și o măsură de protecție socială a acestei categorii de persoane“, a spus ministrul.

De asemenea, cu privire la tineri, Ana Costea a mai declarat că ministerul are în vedere implementarea unor noi tipuri de ucenicie la locul de muncă, care să se asigure în parteneriat cu mediul de afaceri.