Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România continuă lupta împotriva corupţiei


Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România se va încheia când cele 4 obiective de referinţă stabilite – independenţa şi eficienţa sistemului judiciar, integritatea şi lupta împotriva corupţiei vor fi fost atinse şi vor deveni ireversibile.

Preşedintele României a declarat că: “Principala misiune care îi revine Ministerului Public (MP) este garantarea respectării legii, activitate esenţială. Apărarea ordinii de drept nu poate fi concepută fără asigurarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Întărirea statului de drept în România depinde şi de capacitatea d-voastră de a vă îndeplini misiunea.

Consolidarea încrederii cetăţenilor în justiţie este un semnal că democraţia în România se maturizează. Românii devin tot mai vigilenţi la abaterea de la ordinea de drept dar şi mai hotărâţi să le apere, aspecte tot mai relevante la percepţia asupra corupţiei. Este important ca d-voastră să rămâneţi loiali ordinii constituţionale „Nimeni nu este mai presus de lege” şi să vă exercitaţi atribuţiile fără a vă lăsa influenţaţi de persoana şi apartenenţa ei politică.”