Programul Prima Casă a facilitat, începând din 2009, achiziția sau construcția a peste 200.000 de locuințe, mecanismul fiind chiar și la 8 ani de la lansare atractiv din cauza avansului foarte redus, de numai 5%.

Doar 127 dintre locuințele finanțate prin Prima Casă au fost până în prezent vândute prin executare silită de către ANAF pentru recuperarea banilor plătiți de stat băncii în contul garanției și a altor sume rămase de plată, însă această situație s-ar putea schimba în contextul creșterii dobânzilor.

„În procesul de valorificare a bunurilor imobile, proces aflat în diferite etape ale procedurii (etapa evaluarii bunurilor, etapa organizarii și desfășurării licitațiilor) au fost organizate un numar de 434 licitații valorificându-se un numar de 127 de imobile. Valoarea bunurilor imobile adjudecate ca urmare a vânzării acestora la licitații este de 8,46 milioane lei”.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.