Oficial! Reducerea de preț a carburanților se aplică de 1 iulie!


Este oficial! În perioada 1 iulie – 30 septembrie 2022, operatorii economici care comercializează benzină şi motorină către clienţii finali şi care acordă o reducere de preţ de 0,5 lei/litru, inclusiv TVA, la preţul de vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0,25 lei/litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate.

Potrivit OUG nr. 106/2022 pentru fracţiuni dintr-un litru reducerea de preţ şi respectiv compensarea se vor acorda proporţional.

În perioada de aplicare a schemei de compensare, operatorii economici care comercializează benzina şi motorina către clienţi finali prin intermediul staţiilor de carburanţi, vor afişa pe totem preţul care include această reducere de preţ, iar în sistemul de gestiune şi la pompă va fi înscris preţul de vânzare fără reducerea comercială.

Atenție! Creşterea nejustificată a preţurilor la carburanţi în perioada de aplicare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă constituie acţiune speculativă și se interzice revânzarea produselor subvenționate achiziţionate.