Plata medicilor de familie pentru activitatea de testare


Activitatea de testare se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistenţa medicală primară sau în cadrul cabinetelor medicale din centrele de permanenţă, de către medicii de familie, şi cuprinde şi raportarea în Corona Forms a informaţiilor privind persoanele testate.

Ordinul nr. 58/2022, publicat în Monitorul Oficial nr. 33/2022, prevede în acest sens modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 68/101/2021 pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID – 19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii, privind plata furnizorilor de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, care desfăşoară activitatea de vaccinare.

Plata medicilor de familie aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, se face în baza unui contract distinct, de natură civilă, încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al unităţii sanitare sau al furnizorului de servicii medicale în asistenţa medicală primară, pentru activitatea de vaccinare realizată, validată în Registrul electronic naţional de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, pentru administrarea dozelor opţionale suplimentare raportate în RENV, precum şi pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazofaringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS – CoV – 2, validată ca serviciu raportat în Corona Forms.

Validarea şi decontarea de către casele de asigurări de sănătate a activităţii de testare se realizează pentru fiecare persoană care a fost raportată în Corona Forms, pentru care medicul de familie nu a perceput sume suplimentare de la persoanele cărora li s-a acordat serviciul de testare.