Noi modele de formulare standard în domeniul achiziţiilor publice


Au fost aprobate formularele standard ale proceselor – verbale intermediare de evaluare aferente procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor – cadru de achiziţie publică, a contractelor/acordurilor – cadru sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii.

Ordinul nr. 1170/2021 prevede că formularele standard prezintă concluziile aferente fiecărei faze a procesului de evaluare a candidaturilor/ofertelor şi atribuire a contractului, respectiv argumentele în fapt şi în drept pentru care au fost stabilite candidaturile/ofertele declarate admise/respinse, având anexate, după caz, toate înscrisurile întocmite cu ocazia evaluării aspectelor ce fac obiectul respectivelor faze.

La finalul fiecărei faze a procesului de evaluare, autorităţile/entităţile contractante completează formularul standard de proces – verbal corespunzător, respectiv raportul procedurii şi introduc în Sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) rezultatul fazei de evaluare în cauză.