Obligaţii pentru administratorii pieţelor!


Pentru corecta informare a consumatorilor şi pentru a le facilita accesul la informaţii referitoare la modul de comercializare a produselor în zona pieţelor şi pentru consilierea operatorilor economici, administratorul pieţei va afişa, la loc vizibil, lângă orarul de funcţionare a pieţei, la punctele principale de acces în piaţă mai multe informaţii.

Potrivit Ordinului nr. 198/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 760/2021, informarea va atrage atenţia că este important ca: mijloacele de măsurare să respecte cerinţele de metrologie aplicabile, conform tipului şi specificului produsului, preţul produselor să fie afişat vizibil şi înscris într-o formă clară, în conformitate cu prevederile legale aplicabile.

Denumirea produselor ce se comercializează trebuie să fie afişată în limba română, fără a exclude prezentarea acesteia în alte limbi iar produsele trebuie comercializate în cadrul datei durabilităţii minimale, conform informaţiilor înscrise pe ambalaj/etichetă şi/sau conform informaţiilor transmise de furnizor sau producător, după caz.

Toate prevederile informării se regăsesc în anexa Ordinului, fiind astfel uşor de pus în aplicare de către administratori.