Măsuri specifice de prevenire a răspândirii virusului pentru activităţile de operare a plajelor turistice


În Monitorul Oficial nr. 560/2021 a fost publicat Ordinul nr. 707/2021 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS – CoV – 2 pentru activităţile de operare a plajelor turistice.

Operatorii economici trebuie să asigure măsuri pentru respectarea unei distanţe de 2 m (stânga/dreapta, faţă/spate) între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite.

Potrivit noutăţilor, servirea clienţilor se va face de către personalul care îşi desfăşoară activitatea pe plaja concesionată, fără deplasarea clienţilor în punctele de servire.

Înainte şi după fiecare utilizare, echipamentele de plajă (de exemplu, scaune, şezlonguri, umbrele) vor fi curăţate şi dezinfectate cu produse biocide avizate.

De asemenea, operatorii economici vor amplasa la loc vizibil regulamentele de acces şi de comportament pe plajă şi vor asigură măsuri pentru respectarea unei distanţe de 2 m (stânga/dreapta, faţă/spate) între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite.