Cum vor fi organizate bazele de practică pedagogică?


Ordinul nr. 3654/2021 prevede înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea bazelor de practică pedagogică care funcţionează cu statut de consorţii şcolare pentru practica pedagogică şi pentru mentoratul didactic.

Potrivit ştirilor juridice, bazele de practică pedagogică se constituie în jurul unei unităţi de învăţământ preuniversitar liceal cu statut de şcoală de aplicaţie care încheie acorduri de parteneriat cu alte unităţi de învăţământ, în scopul organizării şi desfăşurării activităţilor de practică pedagogică şi de mentorat didactic, constituind un consorţiu şcolar.

Numărul unităţilor de învăţământ preuniversitar constituite într-o bază de practică pedagogică este minimum 4 şi nu mai mare de 6.

Acestea se înfiinţează prin decizie a inspectoratului şcolar pe raza căruia funcţionează şcoala de aplicaţie coordonatoare, la propunerea conducerii şcolii de aplicaţie coordonatoare, emisă pe baza acordurilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar componente.

Iar în cadrul bazelor de practică pedagogică va fi selectat un număr adecvat de profesori mentori care să asigure organizarea şi desfăşurarea activităţilor de mentorat didactic.