În unităţile şcolare porţia de corn poate să fie înlocuită cu o porţie de biscuiţi!


Programul pentru şcoli al României în perioada 2017 – 2023 a fost recent modificat de Hotărârea nr. 52/2021.

Porţia de corn poate să fie înlocuită cu o porţie de biscuiţi şi/sau covrigi uscaţi, iar porţia de produs lactat poate să fie înlocuită cu o porţie de lapte, cu respectarea numărului de porţii pe parcursul unei săptămâni, sub rezerva ca aceste informaţii/opţiuni să fie prevăzute în documentele achiziţiei, anterior iniţierii procedurii de atribuire, în conformitate cu prevederile legale în domeniul achiziţiilor publice.

Se introduce un nou alineat care prevede că în cazul scenariilor de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ în scenariile 2 şi 3 sesiunile de degustare se pot asigura la domiciliul preşcolarilor şi elevilor prin distribuirea unui pachet de produse/preşcolar sau elev, în condiţiile de distribuţie stabilite pentru cele două scenarii şi cu respectarea condiţiilor aplicabile produselor care pot fi degustate.

Se redefineşte noţiunea de preşcolar/elev prezent la cursuri prin care se înţelege şi preşcolarul/elevul care a participat la cel puţin o oră de curs/zi în cadrul orelor online organizate.

Preşcolarii şi elevii din scenariului 2 primesc produsele aferente perioadei respective, după revenirea în unitatea de învăţământ preuniversitar.

Elevii din scenariului 3 primesc produsele aferente perioadei respective prin ridicarea acestora de către părinţi/reprezentanţi legali/ocrotitori legali sau, acolo unde acest lucru este posibil, de către elevi, pe baza evidenţelor de participare la cel puţin o oră de curs/zi.

Directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar sunt cei care răspund de respectarea condiţiilor de igienă privind primirea, depozitarea şi distribuţia produselor, după caz, de comunicarea directă cu furnizorul în privinţa cantităţilor ce trebuie livrate preşcolarilor şi elevilor precum şi de întocmirea evidenţelor prezenţei elevilor la distribuţia produselor şi la desfăşurarea măsurilor educative.