Se introduce Curriculumul de pregătire în specialitatea stomatologie generală începând cu seria de rezidenţi noiembrie 2020


În Monitorul Oficial nr. 1088/2020 a fost publicat Ordinul nr. 1803/2020 pentru completarea anexei nr. 4 la Ordinul ministrului sănătăţii publice şi al ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 1.141/1.386/2007 privind modul de efectuare a pregătirii prin rezidenţiat în specialităţile prevăzute de Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico – dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală.

Se introduce Curriculumul de pregătire în specialitatea stomatologie generală începând cu seria de rezidenţi noiembrie 2020.

Curriculumul prevede un număr de 200 de ore didactice (curs, seminar, prezentări de cazuri) pe anul de studiu universitar, pentru tematica prezentată, în afara cărora sunt prevăzute şi 40 – 50 de ore de studiu individual.

Din timpul alocat pregătirii, activitatea didactică acoperă 20 – 30%, restul de 70 – 80% fiind dedicat activităţilor practice şi studiului individual.

La sfârşitul fiecărui modul de pregătire (cel puţin o dată pe an) are loc o evaluare de etapă, făcută în unitatea de pregătire de către coordonatorul de rezidenţiat din specialitatea de bază.

Întreaga activitate de pregătire este monitorizată prin caietul de stagiu (log – book), în care vor fi trecute de asemenea evaluările de etapă în credite, activitatea în programele de cercetare, participarea la manifestări ştiinţifice şi educaţie medicală continuă în specialitate.