MFE: Stagii de practică pentru elevi şi studenţi, în sectorul agroalimentar, industrie şi servicii


Fonduri europene nerambursabile pentru IMM-urile care inoveaza_1391934578_325
Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului “Stagii de practică pentru elevi şi studenţi, în sectorul agroalimentar, industrie şi servicii”, cu o alocare totală în valoare de peste 47,8 mil. euro din Programul Operaţional Capital Uman.

Fondurile europene sunt alocate pentru programe de învăţare la locul de muncă destinate elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi persoanelor din învăţământul post-liceal, inclusiv şcoli de maiştri, în vederea creşterii numărului absolvenţilor care îşi găsesc un loc de muncă.

Acţiunile vizate sunt parteneriate între unităţi de învăţământ şi companii pentru practică plătită din fonduri europene.

Programul Operaţional Uman 2014-2020 are o alocare totală de 4,326 miliarde euro. Programul stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând astfel investiţiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007-2013 şi contribuind la reducerea disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi Statele Membre ale UE.