Legislația împotriva corupției va crea un mediu propice în România pentru investiții


lcLegislația anticorupție americană, britanică, dar și română vor avea un rol foarte important în obținerea unui mediu propice în România pentru investiții, a declarat Dean Thompson, adjunctul șefului misiunii Statelor Unite ale Americii la București.

Potrivit oficialului, corupția este un fenomen internațional, un cancer care încet, încet distruge toate resursele țării și poate să transforme țara într-o țintă foarte ușor de atins.

Thompson a mai spus că în SUA există legi care interzic mita, dar și Legea FCPA, adoptată în 1977, care interzice americanilor și funcționarilor publici să mituiască funcționari străini, precizând că prin aplicarea acestei legi, penalitățile au fost atât de mari încât la nivelul companiilor americane se observă o transparență mai mare în ceea ce privește relațiile internaționale.

DNA ne-a dovedit acum că are capacitatea de a ancheta și de a urmări penal pe cei corupți. Noi susținem România în aceste eforturi și dorim ca România să combată corupția și pe viitor. Vom oferi pe cât posibil linii directoare în ceea ce privește formularea legislației anticorupție în România, pentru că legile au un rol foarte important în prevenire. Trebuie să stabilim ce este permis și ce nu este permis, iar ofițerii de conformitate există tocmai pentru a-i ajuta pe angajați să evite problemele, nu să-i controleze sau să-i prindă în flagrant delict“, a mai adăugat Dean Thompson.